Over ons

Waar komt het vandaan? Waarom deze taalkaart?

Carmen Beekwilder, sinds 1999 docent Spaans aan het KW1C in Den Bosch, merkte dat haar leerlingen verdwaalden in het woud van de Spaanse grammatica. De veelheid aan regels vormden voor de leerlingen een belemmering bij de taalverwerving.

Zij bedacht een praktische oplossing waarmee haar leerlingen altijd, direct en overzichtelijk een aantal hoofdregels bij de hand hebben. Zij ontwikkelde een grammatica- taalkaart waarop, anders dan bij de reeds bestaande hulpmiddelen, alleen de regels en standaardzinnen voorkomen die de leerlingen (niveau A1) daadwerkelijk kunnen gebruiken. Vormgeefster Gaby Verheyen voorzag de  grammaticakaart van een aantrekkelijk uiterlijk in Spaanse sferen.

Collega-docenten gaven aan ook gebruik te willen maken van de taalkaart. Zo ontstond het idee om de kaart professioneel te laten drukken en er meer bekendheid aan te geven. De kaart kreeg ook een officiële naam: taal@bijdehand, en werd een groot succes. Hij wordt inmiddels al door meer dan 5000 leerlingen gebruikt en dat aantal blijft groeien!